Kiiking instructeur

Kiikevents is begonnen met ronddraaien!
11 april 2016
kiiking in 2018
31 januari 2018

Kiiking instructeur

kiiking instructeur

Halverwege juli was er in Estland een opleiding tot kiiking instructeur door de Estlandse kiiking federatie georganiseerd. Uiteraard vond ik dat ik daar aan moest deelnemen. Dus ben ik een week naar Estland geweest om nog meer zaken over kiiking te leren.

Veiligheid, kiiking technieken en organiseren van wedstrijden waren zoal de zaken die tijdens de week werden besproken. Gevolgd door een theoretisch en een praktijk examen. Om de opleiding volledig af te ronden dien je twee kiiking evenementen georganiseerd door de Estlandse kiiking federatie mee te draaien. Een daarvan was gelukkig in dezelfde week al mogelijk. Voor het tweede evenement zal ik eind augustus nog eens naar Estland gaan om een competitie in Tallinn mee te helpen organiseren en aan deel te nemen.

De examens zijn goed afgesloten en als ik het tweede evenement heb mee gedraaid ben ik de eerste officiële kiiking instructeur in Nederland en zelf buiten Estland. Hopelijk niet de laatste.

kiiking instructeur

Was een leerzame en leuke week. Veel op de schommel gestaan en een leuke competitie gedaan. waarover later meer. Het wordt tijd voor de eerste kiiking wedstrijd in Nederland 🙂

Tot op de schommels ergens.