Extreem schommelen

Extreem schommelen

Extreem schommelen in de Belgische Ardennen.

Nadat de schommels waren gearriveerd zijn we direct op pad gegaan. Als je naar buiten keek was het misschien beter geweest om de ski´s mee te nemen, maar in de Ourthe vallei bleef de sneeuw gelukkig niet liggen. Beide kiiking schommels werden ingezet op deze prachtige locatie langs de rivier de Ourthe. En omdat het kon, werd er al voor het ontbijt met de kiiking schommels het eerste rondje gedraaid. Zover wij weten zijn er geen andere kiiking schommels in België. Tijd om een Belgisch record neer te zetten met extreem schommelen. De Kiki 3 stond om te beginnen op een hoogte van 4 meter. Dit wil zeggen de afstand tussen het zitje en de as. Iedereen die het lukte om de schommel volledig over de kop te draaien, mocht een volgende hoogte meedoen. Het is niet iedereen gelukt om over de as te draaien, maar wat is het toch gaaf om zo hoog te kunnen schommelen. Het is ook erg leuk om je collega´s te zien schommelen.

Na de lengte van 4 meter hebben we de schommel verlengd naar 4,80 meter. Met de 5 overgebleven deelnemers, kreeg iedereen weer een kans om over de kop te gaan. Die 80 cm verschil maakte het wel een stuk moeilijker. 3 hebben het gehaald. Volgens de regels van kiiking, ben je uit de wedstrijd als je een hoogte niet heb gehaald. Dus met de 3 resterende deelnemers zijn we naar een hoogte van 5,40 meter gegaan. Dit bleek achteraf meteen de finale te zijn. Bert Verspeelt was uiteindelijk de enige die met de kiiking schommel over de as is gedraaid. Dus langs deze weg willen we Bert feliciteren met het officieuze Belgische record van 5,40 meter. Op de pagina galerij kunt u de video bekijken. Ook staan daar enkele foto´s van kiiking in de Belgische Ardennen.

simon 4Herman

 

Kiiking is echt een fantastische activiteit. Niet alleen spannend voor degene op de schommel, maar ook zeker voor de toeschouwers. Een goede eye-catcher voor elk evenement.